2021-02-23 09:18:26• hírek • m4sport.hu

Bukarestben lép pályára kedd este az Atlético Madrid és a Chelsea

Bár a statisztikák alapján az Atlético Madrid tűnik a párharc esélyesének, a Chelsea szempontjából jó pillanatban kerül sor a kedd esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre, a spanyolok ugyanis különböző gondokkal küzdenek, így az angolok előtt komoly esély kínálkozik arra, hogy megfelelő eredményt érjenek el a visszavágóra.

Az Atlético Madrid – Chelsea Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését kedden 22:00 órától rendezik – méghozzá Bukarestben.

A La Ligában listavezető, a BL-ben pedig 100. meccsére készülő spanyol együttes a koronavírus-járvány miatt hozott utazási korlátozások nyomán nem fogadhatja hazai pályán az angol riválist, ehelyett Bukarestben csap össze vele. A főpróba nem sikerült, Diego Simeone vezetőedző tanítványai ugyanis szombaton 2-0-s vereséget szenvedtek a bajnokságban a Levantétól. A helyszínmódosítás és a friss kudarc mellett az argentin tréner gondjait tovább súlyosbítja, hogy a keretből Yannick Carrasco, Sime Vrsaljko, José María Giménez, Héctor Herrera és Kieran Trippier is hiányzik majd kedden este. Carrascóra, Vrsaljkóra és Giménezre sérülés, Trippierre pedig eltiltás miatt nem számíthat Simeone, míg Herrerának koronavírusos megbetegedése miatt kell kihagynia a BL-találkozót. A hiányzók helyére a tartalékcsapat négy futballistáját hívta be a tréner.

„Mint minden meccsen, ezúttal is a legerősebb kezdőcsapattal szeretnénk felállni – mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Simeone. – A mostani találkozóra 50-50 százalékot adnék mindkét együttesnek, hiszen két jó csapatról beszélünk, az esélyekről nem tudok többet mondani. Nagyon sokan ismernek minket, és tudják, évek óta azon dolgozunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el a BL-ben.”

A másik oldalon Thomas Tuchel vezetőedző január végi kinevezése óta (érdekesség, hogy a Chelsea legutóbb éppen akkor nyert BL-t, mikor szezon közben edzőváltás történt – a 2011/12-es idényben André Villas-Boast Roberto di Matteo váltotta) szinte minden kiválóan alakul. A tréner – és másodedzője, Lőw Zsolt – irányításával az első hét tétmérkőzésből két döntetlen mellett ötöt megnyert a Chelsea, amelynek a combsérüléssel küzdő Thiago Silva személyében csak egy komoly hiányzója lesz. A londoni Kékek január végén még kilencedikek voltak a Premier League-ben, azóta viszont feljöttek az ötödik pozícióba, és csak két pontra vannak a negyedik, már BL-indulást érő helytől.

„Az eddigi legnagyobb erőpróba lesz – mondta a meccs előtt a német tréner. – Az Atlético nagyon tapasztalt csapatnak számít ezen a szinten, és az edzőjük, Simeone is nagyon rutinosan meccsel a BL-ben. Ez egy jó teszt lesz számunkra, hogy hol állunk. Kellenek az ilyen mérkőzések a csapatnak, remélem, a legjobbat hozza ki belőlünk ez.”

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy Tuchel eddig még sosem kapott ki a BL-ben spanyol ellenféltől (1 győzelem, 3 döntetlen, mind a csoportkörben), akkor kijelenthető, hogy joggal vághat neki bizakodóan az összecsapásnak a Chelsea, bár a statisztikák azért óvatosságra inthetnek: Az Atlético angol ellenféllel szemben még sosem búcsúzott a BL egyenes kieséses szakaszában (4 győzelem, 2 döntetlen) – a 2013/14-es szezonban éppen a Chelsea-t ejtették ki az elődöntőben, a 2016/17-es idényben a Leicesternél bizonyultak jobbnak a nyolc között, míg az előző kiírásban az akkori címvédő Liverpoolt búcsúztatták a nyolcaddöntőben.

A londoniaknak már nem megy ilyen jól a spanyol ellenfelek ellen, öt egyenes kieséses BL-párharcából hármon kiesett a csapat.

A madridiak a legutóbbi hat BL-nyolcaddöntős párharcukból ötször továbbjutottak – az egyetlen kivételt a 2018/19-es szezon jelenti, akkor a Juventus jobbnak bizonyult

A Chelsea a legutóbbi négy BL-szezonjának mindegyikében (2014/15, 2015/16, 2017/18, 2019/20) búcsúzni kényszerült a legjobb 16 között – a londoni Kékek legutóbb a 2013/14-es idényben jutottak tovább egyenes kieséses BL-párharcból, akkor a José Mourinho által irányított csapat a nyolcaddöntőben a Galatasarayt, a legjobb nyolc között pedig a Paris Saint-Germaint búcsúztatta, az elődöntőben viszont éppen az Atlético Madridon akadt fenn.

Az Atléti gólzsákja, a bajnokságban 20 meccsen 16 gólt szerző (ezzel a La Liga legeredményesebb játékosa) Luis Suárez saját csapata stadionján kívül nem brillírozik a Bajnokok Ligájában, legutóbbi 25 idegenbeli meccsén mindössze egyszer volt eredményes a legrangosabb európai kupában.


A BL-nyolcaddöntő másik mérkőzésén a Lazio és a Bayern München csap össze egymással, szintén 22 órától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: